Werkwijze

Bent u op zoek naar een stukje natuurparadijs op aarde, dan zet u met het Nieuw-Zeeland Huis uw eerste stap naar de realisatie van uw Down Under droomvakantie…

Anders dan elders

U zal merken dat het Nieuw-Zeeland Huis geen traditionele reisorganisatie is.

Ons Reishuis is gegroeid uit onze passie voor reizen en fotografie samen met onze grote liefde voor Nieuw-Zeeland zelf. Bewust kozen we voor een kleinschalige organisatie om zo volledige kwaliteitscontrole te behouden over onze reizen. M.a.w. zowel uw reisontwerp, roadbook als uw ontvangst en reisbegeleiding ter plaatse worden door ons twee persoonlijk verzorgd.

Dit leidt tot een hechte band met onze klanten en op die wijze ook tot een unieke rondreis die de traditionele Nieuw-Zeeland reizen vele malen overtreft inzake comfort en beleving. Bovendien maakt u niet alleen persoonlijk met ons kennis tijdens de ontwerpfase, maar ook tijdens uw verblijf in Nieuw-Zeeland zelf. Een uniek reisconcept dat u een onovertroffen prijs-kwaliteit verhouding garandeert. “Come in as a stranger, but leave as a friend”

U communiceert dan ook steeds rechtstreeks met ons twee wat resulteert in snelle en accurate reisinformatie en een professioneel reisontwerp.

 

Uw Droomreis Down Under

Voorontwerp
De realisatie van uw vakantiedroom start bij het inkijken van onze website… Doorloop grondig onze diverse reisvoorstellen en blader ook even door de rubrieken “Over Ons” en “Vraag en Antwoord”.

Spreekt ons reisaanbod u aan, dan is het belangrijk om voor u zelf eerst een antwoord te geven op de volgende vragen:

 •  Hoelang wens ik in Nieuw-Zeeland rond te reizen?
 •  Wat zijn mijn exacte vertrek- en retourdata?
 •  Welk reistype geniet mijn voorkeur? Begeleid of Individueel?
 •  Welke reisformule past het best bij mij? Autorondreis? Wandelreis? Huwelijksreis? 
 •  Welk landarrangement spreekt mij het meeste aan?
 •  Valt een Nieuw-Zeeland vakantie binnen mijn voorziene reisbudget?

Wanneer u een antwoord heeft op deze vragen, kan u ons info-aanvraag fornulier invullen.

De eerstvolgende stap is de reservatie van uw intercontinentale vluchten. U kan hiervoor een beroep doen op onze vakkundigheid waarbij we u een vluchtvoorstel via e-mail zullen toesturen samen met een vrijblijvend verzekeringsvoorstel inzake annulering en reisbijstand. Noteer dat de betaling van uw vluchten binnen de drie dagen na goedkeuring van ons vluchtvoorstel dient te gebeuren teneinde uw vliegtuigzetels en de overeengekomen vluchtprijs te kunnen verzekeren. 

Nu de vluchtgegevens bekend zijn, kunnen we uw gekozen landarrangement hierin integreren en een definitieve prijsofferte voor uw rondreis uitwerken.

Na goedkeuring van uw bestelbon, ontvangt u uw voorschotfactuur welke overeenkomt met 25% van de totale reissom. Na ontvangst van uw voorschotbetaling starten we onmiddellijk met de reservatie van uw landarrangement en sturen u het eerste deel van uw reisinfopakket toe. 

Detailuitwerking
Jaarlijks, van juli tot september reizen we richting België om onze klanten uit te nodigen voor een persoonlijke reisbespreking in onze presentatieruimte te Geraardsbergen. Tijdens deze ontmoeting overlopen we elk detail van uw rondreis en bezorgen u een antwoord op al uw vragen.

Drie maand vóór afreis ontvangt u de eindfactuur van uw landarrangement waarna het laatste deel van uw informatiepakket wordt samengesteld en klaargemaakt voor verzending.

Het eindresultaat is een op en top zorgenvrije vakantie. Bovendien ontworpen door Vlamingen die het land door en door kennen, er ter plaatse verblijven en de noden van de Vlaamse reizigers hierdoor perfect aanvoelen. Bovendien wordt alles tot in de kleinste details voor u geregeld zodat u volop kan genieten van uw Down Under avontuur!

Het verwezenlijken van uw persoonlijke reisdroom is dan ook onze grootste voldoening !

 

Uniek informatiepakket

Nieuwe reisontdekkingen en up-to-date reisinformatie bundelen we elk jaar opnieuw in ons Nederlandstalig Roadbook (200blz) dat u gratis ontvangt bij de reservatie van uw autorondreis.

Dit up-to-date informatiepakket bevat:

 •  Honderden reistips ter voorbereiding van uw vakantie
 •  Wegeninfo en verkeerstips
 •  Een persoonlijk uitgewerkte droomreisroute
 •  Een Nederlandstalig roadbook met tips voor uitstappen & restaurantbezoeken
 •  Reisliteratuur en kaartmateriaal
 •  Een selectielijst met uitstekende restaurants, bijzondere winkels en kunstateliers
 •  Adressen en openingsuren van infocenters, supermarkten en musea
 •  Speciale fotolocaties, picknick- en kampeerplaatsen
 •  Uitgelezen wandelingen inclusief wandelbeschrijving en stafkaart
 •  Alle reisdocumenten zoals vouchers, ferry- en vliegtuigtickets

Bovendien geniet u van volgende gratis diensten:

 •  Gratis vluchtbemiddeling
 •  Kostenvrije internationale overschrijvingen
 •  Nederlandstalige assistentie ter plaatse door het NZ Huis (gsm & e-mail)
 •  Kostenvrije reservatie van excursies, ferry’s en binnenlandse vluchten
 •  Persoonlijke reisbespreking in onze presentatieruimte te Geraardsbergen

 

Nieuw-Zeeland, onze thuis

In 2002 besloten Sonja en ikzelf om te starten met de uitbouw van onze eigen reisorganisatie, gespecialiseerd in Nieuw-Zeeland. Het was van bij de start onze bedoeling om Vlamingen op een authentieke manier Nieuw-Zeeland te leren kennen en hen ter plaatse een gastvrij Vlaams onthaal aan te bieden.

Met de realisatie van ons Reishuis konden we ook onze eigen levensdroom verwezenlijken: wonen, leven en werken in Nieuw-Zeeland… Sindsdien vormt The Bay Lodge in Pohara (Golden Bay) onze nieuwe ‘thuis’ vanwaar we onze reisorganisatie Golden Journeys runnen en onze Vlaamse gasten op een unieke wijze verwelkomen. 

Ons verblijf ter plaatse laat ons toe om elk jaar het land te doorkruisen en op zoek te gaan naar nieuwe originele accommodaties, boeiende excursies en idyllische natuurwandelingen. Met enige trots mogen we dan ook stellen dat we over de jaren heen echte Nieuw-Zeeland ‘specialisten’ zijn geworden. Een kennis die we graag delen met andere natuurliefhebbers om hen een onvergetelijke reiservaring aan te bieden.

En dat we daar steeds weer in slagen mag blijken uit ons steeds groeiend cliënteel dat onze reisorganisatie sterk waardeert en aanbeveelt bij vrienden en kennissen.

We kijken er dan ook naar uit u welkom te mogen heten in het land van onze dromen…

Ka Kite Ano (Tot ziens)

Sonja & Filip