Top of the South

Top of the South

Mini Down Under reis met maxi beleving!

Voor wie slechts over drie weken vakantie beschikt, is dit een onvergetelijke kennismakingsreis met Nieuw-Zeeland. Na een binnenlandse vlucht richting Nelson, start uw ontdekking van het Zuidereiland dat inzake natuur haast alles overtreft. De natuurparels volgen elkaar dan ook onophoudelijk op te beginnen met Marlborough Sounds en Kaikoura (pelsrobben en walvissen) gevolgd door Banks Peninsula (dolfijnen), Lake Tekapo (sterrenobservatie), Mt Cook NP (hoogste bergtoppen),  Queenstown (Adventure Capital), Fiordland NP (fjordcruise in het oudste regenwoud ter wereld) om tot slot te eindigen bij de idyllische kustgebieden van Southland en The Catlins waar we pinguïns en albatrossen observeren. Geen enkele Nieuw-Zeeland reis heeft een natuurliefhebber zoveel te bieden in zo'n korte tijd!

Comfortabel rondreizen en uitgebreid genieten van de natuurpracht van het Zuidereiland staan in dit landarrangement centraal. Inzake vervoer en accommodaties hebben we geopteerd voor de nodige luxe en exclusiviteit. Bijzondere aandacht wordt besteed aan natuurbeleving, wandelen, soft-adventure en gastronomie. 

Onze privé begeleide rondreizen zijn van een absolute topkwaliteit dankzij: 

  • Onze eigen luxe minibus met uiterst comfortable en individuele zitplaatsen, panoramische vensters, koelkast, tv en persoonlijk regelbare airco.
  • Exclusieve begeleide wandelingen in 19 natuurreservaten van het Departement of Conservation (NZHuis is de enige Vlaamse reisorgansiatie met deze licentie)
  • Luxe 4-5 sterren verblijven in kleinschalige Lodges, B&B's en Resorts. Steeds sfeervol, gastvrij en met een bijzondere ligging.
  • Het uitsluitend Vlaams reisgezelschap.
  • De onevenaarbare prijs-kwaliteit verhouding dankzij uw rechtstreekse boeking bij ons reiskantoor in Nieuw-Zeeland. 
  • Eigen ontwerp, realisatie en begeleiding van de rondreis.
  • Een heel beperkt reisgezelschap van minimum 6 en maximum 8 deelnemers.   
  • Een dubbele reisbegeleiding (Sonja & Filip) waarbij we u persoonlijk bijstaan en u een Down Under vakantie aanbieden die volledig aansluit bij uw eigen interesses en fysieke mogelijkheden.  
  • Onze uitgebreide landenkennis (we leven en werken nu reeds 16 jaar in NZ) waarbij we gepassioneerd elk uithoekje van dit land voor u hebben voorverkend. 
  • De speciaal uitgetekende reisroute met voldoende rustpunten die u toelaat alle verborgen natuurgeheimen van Nieuw-Zeeland op een relaxe maar wel intense manier te ontdekken.

Inien gewenst kan u na de begeleide rondreis op het Zuidereiland uw verkenning van Nieuw-Zeeland uitbreiden met een individuele autorondreis op het Noordereiland. Een persoonlijk uitgewerkte droomreisroute en een Nederlandstalig roadboek laten u op dezelfde kwalitatieve wijze de geheimen van het Noordereiland ontdekken.

Dagprogramma

Dag 1-2 BRUSSEL - AUCKLAND
Intercontinentale vlucht met luchtvaartmaatschappij naar keuze. Upgrade naar Pemium Economy Class of Business Class behoort tot de mogelijkheden. Prijzen hiervoor op aanvraag.
Dag 3 AUCKLAND - NELSON 

Aankomst in Auckland International Airport op het Noordereiland. Binnenlandse vlucht naar Nelson Airport op het Zuidereiland. Verwelkoming door de reisleiding gevolgd door een korte busrit naar Nelson City. Na een 'goddelijke' douche maken we met elkaar kennis met een welkomsdrankje om daarna even te gaan uitwaaien aan een prachtige strand aan de Tasman Zee. We vieren onze aankomst in stijl met culinaire lekkernijen in een toprestaurant bij het water. Intussen is de zon stilaan aan het ondergaan en moeten we ook vaststellen dat bij het doorlopen van de dessertkaart een meerderheid onder jullie reeds rijkhalzend uitkijkt naar de paar uurtjes extra nachtrust.... Een welgekomen geschenk die we u na de lange intercontinentale vlucht natuurlijk niet willen onthouden...

Dag 4  NELSON - MARLBOROUGH SOUNDS (O)
Onze jetlag haalt ons vermoedelijk iets vroeger dan gedacht of gehoopt uit onze zalige slaap... Maar niet getreurd, we doen het vandaag nog eventjes rustig aan met een korte verplaatsing naar het nabijgelegen Marlborough Sounds. De Sounds vormen een ingewikkeld stelsel van ondergelopen rivierdalen die de weg naar de geschiedenisboeken haalden dankzij Captain Cook die de streek uitkoos als eerste landingsplaats op Nieuw-Zeelandse bodem. Hier liet hij voor het eerst schapen grazen en de Britse vlag wapperen. Bij de Pelorus bridge houden we even halt bij een beroemde Hobbit filmlocatie want de mooie omgeving ontsnapte ook niet aan de aandacht van filmregisseur Peter Jackson. Het kustplekje Havelock even verder vormt de uitvalsbasis voor de zalm- en mosselindustrie in de Sounds. Het is ook onze inscheephaven voor een minicruise naar onze prachtig gelegen luxe lodge, ver weg van alles en iedereen. Hier is het heerlijk bekomen van onze jetlag, genietend van het mooie uitzicht, de idyllische rust en niet op z'n minst de culinaire hoogstandjes van de Chef. Wie de eerste energie opnieuw voelt stromen, kan een tochtje met de mountainbike maken of de kajak te water laten voor een peddeltochtje in de Sounds.  
Dag 5 MARLBOROUGH SOUNDS (O)
Na een heerlijk ontbijt in het panoramisch restaurant van de lodge, brengt een watertaxi ons een tikkeltje dichter richting bewoonde wereld... Er zijn talloze wandel- en cruise opties om het prachtige natuurgebied van de Sounds te verkennen. Zo kan u aan boord gaan van een watertaxi of mailboat en de meest afgelegen nederzettingen in de Sounds ontdekken. Wandelliefhebbers kunnen samen met onze reisleider de beroemde Queen Charlotte track bewandelen met schitterende uitzichtpunten en authentieke wouden. Uitschepen doen we met z'n allen in het gezellige havenstadje Picton waar we opnieuw aankopen met de 'echte' bewoonde wereld en even gaan snuisteren in de gezellige souvenirwinkeltjes bij de haven. Na een kort busritje bereiken we het hart van Marlborough dat wereldwijd vermaard is voor de beste Sauvignon Blanc wijnen. Redenen genoeg dus... om ons hier voor een nachtje te nestelen in Chateau Marlborough met alle facilitieten voor een heerlijk verblijf.  
Dag 6  MARLBOROUGH - KAIKOURA (O)

Lekkere zeevruchten uit de Sounds zijn één ding maar een goed glaasje wijn kan ook wel tellen...Tijdens onze wijngaardbezoeken komt u alles te weten over dit goddelijke vocht en zal u ongetwijfeld onder de indruk zijn van de Kiwi inventiviteit m.b.t. het verbouwen van wijn. Bij Kekerengu krijgen we opnieuw de prachtige Stille Oceaan in het vizier en horen we jullie vragen: zijn dit allemaal rotsen in zee? Afhankelijk van wat u deze middag aan goddelijk vocht geproefd heeft, kan het antwoord u misschien verrassend in de oren klinken… neen, het zijn fur seals beter bekend als Nieuw-Zeelandse zeeleeuwen. Ziet u er nog maar een paar in Kekerengu weet dat verder langs de kust het in zee haast letterlijk ‘zwart’ ziet van de zeeleeuwen die hier broeden en hun jongen groot brengen. We brengen een intiem bezoekje aan een ‘kinderopvangplaats’ voor pelsrobben die aardig verscholen ligt in een bosje bij een waterval. Met Kaikoura in zicht worden de kraampjes waar ‘koura’ (kreeft) verkocht word overigens talrijker. Dit gezellige stadje is immers wereldbekend voor de observatie van zeevogels en walvissen. Overnachten doen we in rustig gelegen nieuwbouw appartementen met zicht op het locale golfterrein en in de onmiddellijke nabijheid van de Stille Oceaan. 

Dag 7  KAIKOURA - HANMER SPRINGS (O)
Heel wat hoogtepunten in Kaikoura! Wie over zeebenen beschikt, kan de woelige golven van de Pacific trotseren en een tochtje op zee maken om walvissen te spotten of deel te nemen aan een birdwatching tour waarbij u o.a. stormvogels en albatrossen van heel nabij kan fotograferen. Absoluut hoogtepunt van uw Kaikoura bezoek is de pelsrobbenwandeling die we met jullie maken op Kaikoura Peninsula waar u letterlijk oog in oog komt te staan met deze prachtige dieren en tussendoor kan genieten van één van de mooiste kustlandschappen ter wereld. Vóór we vanavond aan tafel gaan, kunnen we onze beenspieren zalig laten verwennen in het thermale kuuroord van Hanmer Springs. We ronden de dag af met een heerlijk avondmaal in een locaal restaurant en nemen dan onze intrek in ons gezellig aangekleed luxe motel.
Dag 8  HANMER SPRINGS - BANKS PENINSULA (O)
Via een schitterende binnenlandroute en zalig kronkelende wegen bereiken we Canterbury. De uitgestrekte weilanden met ontelbare schapen maken nu stilaan plaats voor Nieuw-Zeelands jongste wijngebied: Waipara. In Chritschurch, de hoofdplaats van het Zuidereiland, bezoeken we een boeiend interactief museum waar u alles te weten komt over de unieke fauna en flora van Antarctica. Als bijkomende attractie kan u er van dichtbij kennis maken met blauwe pinguïns. Na ons bezoek ruilen we de stadsdrukte snel in voor de fotografische landschappen van Banks Peninsula. We nestelen ons hier voor twee dagen in een historische homestead die als uitvalsbasis zal dienen om de vele schoonheden van dit schiereiland te voet en met de boot te verkennen. 
Dag 9  BANKS PENINSULA (O)
Banks Peninsula is één van de vele verborgen natuurparels die we op deze natuurreis aandoen. Op het cruisepubliek na hebben nog maar weinig toeristen de natuurpracht van dit schiereiland weten te ontdekken. Uitzondering hierop waren de Fransen die hier ooit hun koloniale verovering van Nieuw-Zeeland begonnen maar helaas even na de Britten aankwamen en daardoor Nouvelle Zélande moesten inruilen voor New Zealand. Desondanks zijn er nog tal van verwijzingen naar het Franse kolonisme met o.a. Franse straatnamen en een Zuidfrans sfeertje dat uitnodigt om te kuieren langs het water en de vele gezellige winkeltjes en cafés. We laten er u kennis maken met één van Nieuw-Zeelands bekendse kunstenaars (*) waarna u kan deelnemen aan een prachtige minicruise (*). Dé gelegenheid om kennis te maken met de wereldberoemde locals: de speelse Hector dolfijnen die tot de zeldzaamste ter wereld behoren. Wie het wenst krijgt zelfs de kans om met de dieren te zwemmen en een onvergetelijke vakantieherinnering mee naar huis te nemen. Dineren doen we in één van de vele gezellige restaurantjes bij het water met een mooi zicht op de ondergaande zon.    
Dag 10  BANKS PENINSULA - MOUNT HUTT RANGE (O)
Bestemming voor vandaag is een sterk ondergewaardeerde en weinig bezochte streek: de Mount Hutt Range. Spraakmakers hier zijn Mt Somers, Lake Coleridge en de imposante Rakaia kloof. Al wandelend verkennen we een privé farm die ons door een bijzondere canyon neemt die door vulkanische activiteit is ontstaan. Dit resulteerde in een bijzondere begroeiing met een diversiteit aan bossen ideaal om te genieten van de vele vogelgeluiden. Naast watervallen, grotten en speciale rotsformaties worden we op het ‘hoogtepunt’ van de wandeling getracteerd op een schitterend panoramisch zicht op de Canterbury Plains. Overnachten doen we vanavond in stijl op een uniek gelegen farm, genesteld tegen de heuvelruggen van de Southern Alps. 
   
Dag 11  MT HUTT RANGE (O L D)
Liefhebbers van een authentieke Nieuw-Zeeland ervaring kunnen samen met een locale farmer deelnemen aan een 4x4 high country farm station tour (*) waarbij u op spectaculaire wijze de meest afgelegen plekjes bereikt. En dat zonder enige fysieke inspanning... U rijdt via authentieke farmtreks naar de meest idyllische natuurplekjes. Wil u de werking van een Nieuw-Zeelandse high country station (*) van dichtbij beleven dan kunnen we u ‘droppen’ bij een locale sheep farmer waar u wordt ingewijd in het hoeden en scheren van duizenden schapen. Een uitgesproken gelegenheid om het dagelijks leven en werk van een Nieuw-Zeelandse farmersfamilie van dichtbij te volgen.
Na de lunch ruilen we het farmersleven in voor een idyllische bergtopwandeling. Het is een flinke kuitenbijter maar weet dat u beloond wordt met één van de allermooiste verzichten van Canterbury. Vooral in het late voorjaar is het uitzicht magisch met de nog besneeuwde bergtoppen en prachtige gletsjerkleuren. Met andere woorden de inspanning meer dan waard. De wandeling wordt begeleid waardoor u zelf kan beslissen of u opteert voor een rustiger panoramawandeling of een inspannende trek naar de absolute top. 
Dag 12  MT HUTT RANGE - LAKE TEKAPO (O)
Onze eerste halte van de dag is bij een bijzondere rivierkloof waarvan de oevers haast betoverend gekleurd zijn in vele nuances van geel afkomstig van de bloeiende brem en gaspeldoorn. Met deze eerste fotostop is de toon meteen gezet. Eens op het hoogplateau van Tekapo maakt het Nieuw-Zeelands groen plaats voor een dor woestijnlandschap en tussock grassen. Gelukkig zorgde een Britse dame jaren terug voor een kleurige toets aan het landschap door het zaaien van lupines in haar tuin. De zaden verspreidden zich langs de randen van de wegen en de oevers van rivieren en meren en zorgen nu elk voorjaar voor een kleurrijk spektakel dat menig fotografisch hart sneller zal doen slaan. Apotheose van deze schoonheid vinden we bij Lake Tekapo waar we voor het eerst zicht krijgen op de besneeuwde toppen van het Mt Cook National Park. Tekapo betekent in Maori letterlijk 'plaats waar u uw slaapmat neerlegt'. Een gebruik die we gaan volgen, zij het in een lichtjes aangepaste luxe uitvoering in het plaatselijke Resort dat overigens slechts een paar voetstappen is verwijderd van dit majestueuze meer. Na de middag kan u op eigen houtje de oevers van het meer verkennen, het beroemde oeverkerkje bewonderen of een kortere wandeling maken in de buurt van het Resort. Voor de echte wandelliefhebber voorzien we een begeleide panoramische wandeling naar één van de bergtoppen in de omgeving met betoverend uitzicht op het meer en de bergtoppen van de Southern Alps. De lucht is hier niet alleen één van de zuiverste ter wereld, het dorpje Tekapo is ook wereldbekend als één van de beste plaatsen ter wereld om sterren te observeren. Wie hiervoor interesse koestert, mag de begeleide excursie naar het sterren observatorium dan ook niet missen! Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de sterrenhemel van het Zuidelijk Halfrond en het beroemde Southern Cross te ontdekken. 
Dag 13  LAKE TEKAPO - MT COOK NATIONAL PARK (O D)
In het fotogenieke voorjaar vormt het Mount Cook National Park een ware droomomgeving voor natuurliefhebbers en landschapsfotografen. We trekken in het programma dan ook voldoende tijd uit om deze wondere omgeving van sneeuw en ijs zowel te voet als met de heli te verkennen. Op weg naar het National Park heeft u de gelegenheid om een onvergetelijke helirondvlucht (*) boven de Southern Alps in te lassen al dan niet gecombineerd met een spectaculaire gletsjerwandeling in het Mt Cook National Park. Wie opteert om de voetjes aan de grond te houden, kan met de reisleiding een schitterende bergwandeling maken in de gletsjervallei van Mount Cook. Onderweg genieten we van prachtige verzichten op de hoogste bergtop van het land en bewonderen de zeldzame flora en fauna zoals de Mount Cook lelie, de kea bergpapegaai en de Nieuw-Zeelandse valk. Het bed is vanavond voor ons opgemaakt in een luxueus ingericht motel in het hart van het National Park. Voor het diner stellen we twee verschillende opties voor gaande van eenvoudige maaltijd in het Mountaineers Café tot een uitgebreid avondbuffet in een panoramarestaurant. 
Dag 14  MT COOK NATIONAL PARK - QUEENSTOWN (O)
De terugrit via het oogverblindende Lake Pukaki is nog maar het begin van een reisdag vol natuurschoon en contrasten. Onderweg houden we halt bij een speciale natuurattractie onder de vorm van een uitzonderlijke rotsformatie die tot een fotografisch plaatje wordt ingekleurd met duizenden kleurrijke lupines. Voor de middaglunch houden we halt bij een locale wijngaard en zalmkwekerij. Niets smaakt beter dan een zelf gevangen zalm die we ter plaatse kunnen laten roken en bedwelmen met een glaasje heerlijke huiswijn. Hoe we nadien de Lindis Pass overtrekken laten we in het midden… Bij het oversteken van de pas maken de kleurrijke lupines plots plaats voor duizenden graspollen die alles omtoveren in een monotoom maar oh zo fotogeniek landschap. Eindbestemming voor vanavond is het beroemde Queenstown, beter bekend als de avonturenhoofdstad van het Zuidelijk halfrond. De karakteristieke Nieuw-Zeelandse stilte dient hier dan ook even plaats te ruimen voor de gezellige stadsdrukte van Queenstown waar we een avondje kunnen shoppen, een terrasje doen of een stapje in de wereld zetten… Om de avond in schoonheid af te sluiten kozen we voor een gezellig verblijf in een Bed & Breakfast waar we haast letterlijk in de watten worden gelegd met een gastvrij onthaal en de dag nadien heerlijk kunnen ontwaken met een bijzonder verzorgd ontbijt. 
Dag 15  QUEENSTOWN (O)
Geen enkel avontuur in deze stad is onmogelijk... Adrenaline freaks beleven hier dan ook een hoogdag met activiteiten als wildwater rafting, bungee jumping of skydiving. Avonturiers kunnen deze ochtend vroeg uit de veren springen om vanuit een luchtballon de fantastische bergomgeving van Queenstown te bewonderen. Ze worden nadien voor hun ochtend inspanning beloond met een diploma en heerlijk champagne ontbijt. Wie het wat bescheidener wil houden, raden we een tochtje met de kabelbaan aan naar het panoramapunt boven de stad. Ook wandelliefhebbers wachten mooie uitdagingen... Voor hen twee schitterende wandelopties: een individuele wandeling naar Queenstown’s beroemdste uitzichtpunt of een inspannende begeleide wandeltocht naar een adembenemend bergpanorama dat door kenners als mooiste van het Zuidereiland wordt beschouwd. Na al dit adrenaline geweld zoeken we ’s avonds de rust op van een gezellig restaurantje of nemen deel aan een bootcruise op Lake Wakatipu met buffetdiner en romantische muzikale omlijsting. Overnachting in onze gezellige Bed & Breakfast. 
Dag 16  QUEENSTOWN - FIORDLAND NATIONAL PARK (O)
De komende dagen verdient Fiordland als grootste nationaal park van Nieuw-Zeeland al onze aandacht. We verblijven hier drie dagen waarbij we de fjorden niet alleen per boot verkennen maar ook beroemde great walks als de Routeburn en Keppler track bewandelen. Deze laatste is vandaag aan de beurt waarbij u de keuze heeft tussen een vrij vlakke genotswandeling of een meer inspannende klim naar een hoog gelegen panoramapunt boven Lake Manapouri. Ook een verkenning van het prachtige fjordengebied van Doubtful Sound behoort tot de mogelijkheden. Eindbestemming voor vanavond is het gezellige plaatsje Te Anau. Ter inleiding van ons bezoek aan Milford Sound genieten we van een adembenemende audiovisuele presentatie van het Nationale Park, dat bekend staat als ‘Shadowland’ omwille van z'n spectaculaire fjordenlandschap vol lichtspelingen en contasten. Vanavond nemen we onze intrek in een historisch kloosterpand dat bonst van de sfeer en gezelligheid en ons hopelijk morgen naar 'hogere sferen' brengt bij ons bezoek aan Milford en de gelijknamige Sound. 
Dag 17  FIORDLAND NATIONAL PARK (O)
Er wacht u vandaag een nieuw hoogtepunt op deze rondreis, met name Milford Road, beter bekend als Nieuw-Zeelands mooiste bergweg. Volgens Lonely Planet zelfs één van de spectaculairste bergwegen ter wereld… Een bus met panoramisch dak brengt u langs de imposante bergweg tot in Milford Sound. Onderweg ontelbare watervallen, spiegelmeren en gletsjers. Bij de Homer Tunel wordt u opgewacht door nieuwsgierige bergpapegaaien, waarna u een schok van schoonheid ervaart bij het aanschouwen van honderden watervallen en de imposante Mitre Peak in Milford. Hier heeft u twee excursie opties. Optie 1 biedt u een kortere nature cruise op de fjord van circa 2 uur waarna u de terugreis aanvat met de panobus richting Te Anau en daar samen met de reisleiding overnacht. Optie 2 laat u toe uitgebreider kennis te maken met de fjord tijdens een 16 uur durende dag- en nachtcruise. Na de namiddag start uw boottocht waarbij u alle idyllische plekjes van de fjord verkent en op het schip overnacht in uw eigen hut met ensuite. Kajak-, zodiac excursie en alle maaltijden zijn in deze excursie inbegrepen. Dit is ontegensprekeleijk de échte Sounds of Silence ervaring ver weg van het massatoerisme overdag. De volgende ochtend meert het schip terug aan in Milford waarna de panobus u met de nodige fotostops terugbrengt naar Te Anau waarna we onze route verder zetten richting Southland.  
Dag 18  FIORDLAND NATIONAL PARK - SOUTHLAND 
We rijden vandaag richting Southland, Nieuw-Zeelands zuidelijkste provincie. We staan onderweg uitgebreid stil bij de schoonheid van deze provincie en lassen meerdere, korte fotostops in. Ons vieruurtje nuttigen we in een authentiek museum cafeetje waar de bejaarde eigenares ons verrast met een stepdance nummertje… Overnachten doen we in een mooi hotelcomplex, even buiten Invercargill, de meest zuidelijk gelegen stad van Nieuw-Zeeland. 
Dag 19   SOUTHLAND - CATLINS NATURE RESERVE (O)
Vandaag beginnen we onze ontdekkingsreis door het Catlins Conservation Park. Dit prachtige natuurgebied wordt gelukkig nog door weinig toeristen bezocht wat ons toelaat de streek in z'n authentieke rust en schoonheid te bewonderen. De ruige kustgebieden worden afgewisseld met lieflijk glooiende weilanden vol 'woolies'. Achter haast elke heuvel schuilt dan ook een prachtig natuurgebied of idyllisch zandstrand. Een waar paradijs voor birdwatchers en beachfans! Aan fotostops en wildlife observaties vandaag dus geen gebrek waarbij we o.a. zeeleeuwen, pelsrobben, dolfijnen en pinguïns hopen te ontmoeten. We laten ons uitwaaien in de vele baaien en snuiven even later de alternatieve sfeer op bij een excentrieke 'local artist'. Na een laatste ommetje door het regenwoud op zoek naar goed verscholen watervallen, krijgen we de vuurtoren van Nugget Point in zicht. Een postkaartprentje dat aan onze collectie niet mag ontbreken! Logeren doen we vandaag in drie gezellige B&B’s aan de kust waar we kunnen proeven van de wereldbekende Kiwi gastvrijheid. 
Dag 20  CATLINS NATURE RESERVE  - DUNEDIN (O)
Wie vóór dag en dauw uit de veren wil, kan het ochtenritueel van de plaatselijke kolonie geeloog pinguïns vanuit een schuilhut observeren. Daarna snel even opwarmen, een stevig ontbijt achter de kiezen en 'Up to Dunedin", de universiteitsstad van het land. Na dagen van rust en stilte vormt het bruisende stadsleven van Dunedin een schril contrast. Maar de charmes van de stad weten ons al snel te bekoren: de geur van hop (Speights brouwerij) en chocolade (Cadbury) voor de fijnproevers, een waaier aan historische gebouwen voor de liefhebbers van stedelijke architectuur. Elk toeristenhart gaat hier dus even sneller kloppen... Zeker wanneer u op het Otago schiereiland bent aangekomen voor een uitzonderlijke wildlife-ervaring. Dé gelegenheid bij uitstek om pinguïns voor uw voeten te zien voorbijwandelen of de majestueuze koningsalbatros op z'n nest te bespieden. Met andere woorden: een hoogdag voor wildlife fotografen! Na zonsondergang keren we terug naar het centrum en kruipen moe maar voldaan onder de wol in de luxueuze kamers van ons motel. 
Dag 21  DUNEDIN - AUCKLAND - BRUSSEL (O)
Vanaf Dunedin Airport neemt u een binnenlandse vlucht naar Auckland Airport voor uw intercontinentale terugvlucht naar Brussel. Het einde van een onvergetelijke Down Under vakantie vol fijne herinneringen en onovertroffen natuurervaringen! 
Dag 22  AUCKLAND - BRUSSEL 
Intercontinentale vlucht. Aankomst in Brussel.
   

* = facultatieve excursie