Paradise in the Pacific 2018

Paradise in the Pacific 2018

Volzet !

We bezoeken op deze reis uitgebreid het Zuidereiland en dit aan een aangenaam reistempo met tal van meerdaagse verblijven. Hoofdthema's van deze rondreis zijn: natuurobservatie, wandelen, gastronomie en soft-adventure. Na de begeleide rondreis op het Zuidereiland kan u uw verkenning van Nieuw-Zeeland uitbreiden met een autorondreis op het Noordereiland waarbij uw persoonlijke reisbegeleider vervangen wordt door een gedetailleerd Nederlandstalig roadboek dat u alle natuurgeheimen van het Noordereiland laat ontdekken.

Dagprogramma

Dag 1-2 BRUSSEL - AUCKLAND
Intercontinentale vlucht met luchtvaartmaatschappij naar keuze. Upgrade naar Pemium Economy Class of Business Class behoort tot de mogelijkheden. Prijzen hiervoor op aanvraag.
Dag 3 AUCKLAND - NELSON

Aankomst Auckland International Airport. Binnenlandse vlucht naar Nelson op het Zuidereiland. Verwelkoming door de reisleiding. Korte busrit naar Nelson centrum. Kennismaking, welkomsbriefing, welkomsdrink, strandwandeling en culinaire verwennerij in lokaal restaurant bij de haven.

Dag 4  NELSON - MARLBOROUGH (O)
Marlborough Sounds staat in de geschiedenisboeken beschreven als de eerste landingsplaats van Captain Cook op Nieuw-Zeelandse bodem. Hier liet hij voor het eerst schapen grazen en de Britse vlag wapperen. Bij de Pelorus bridge houden we even halt bij een van de beroemde Hobbit filmlocaties. Een panoramische weg langs de beroemde Queen Charlotte Sound brengt ons tot bij het pittoreske havenplaatsje Picton. Marlborough is niet alleen de geboorteplaats van de beroemde greenlip mosselen maar bovenal van de Sauvignon wijnen die tot de absolute wereldtop behoren. Na een heerlijke dag schuiven we ’s avonds met z’n allen moe maar voldaan aan voor een heerlijk avondmaal in het hotel.
Dag 5 MARLBOROUGH - KAIKOURA (O)
Lekkere zeevruchten is één ding maar een goed glaasje wijn kan ook wel tellen. Tijdens onze wijngaardbezoeken komt u alles te weten over dit goddelijke vocht en zal u ongetwijfeld onder de indruk zijn van de Kiwi inventiviteit m.b.t. het verbouwen van wijn. Bij Kekerengu krijgen we opnieuw de prachtige Stille Oceaan in het vizier en horen we jullie vragen: zijn dit allemaal rotsen in zee? Afhankelijk van wat u deze middag aan goddelijk vocht geproefd heeft, kan het antwoord u misschien verrassend in de oren klinken… neen, het zijn fur seals beter bekend als Nieuw-Zeelandse zeeleeuwen. Ziet u er nog maar een paar in Kekerengu weet dat verder langs de kust het in zee haast letterlijk ‘zwart’ ziet van de zeeleeuwen die hier broeden en hun jongen groot brengen. We brengen een intiem bezoekje aan een ‘kinderopvangplaats’ voor pelsrobben die aardig verscholen ligt in een bosje bij een waterval. Met Kaikoura in zicht worden de kraampjes waar ‘koura’ (kreeft) verkocht word overigens talrijker. Dit gezellige stadje is immers wereldbekend voor de observatie van zeevogels en walvissen. Overnachten doen we in rustig gelegen nieuwbouw appartementen met zicht op het locale golfterrein en in de onmiddellijke nabijheid van de Stille Oceaan.
Dag 6  KAIKOURA - HANMER SPRINGS (O)

Heel wat hoogtepunten in Kaikoura! Wie over zeebenen beschikt, kan de woelige golven van de Pacific trotseren en een tochtje op zee maken om walvissen te spotten of deel te nemen aan een birdwatching tour waarbij u o.a. stormvogels en albatrossen van heel nabij kan fotograferen. Absoluut hoogtepunt van uw Kaikoura bezoek is de pelsrobbenwandeling die we met jullie maken op Kaikoura Peninsula waar u letterlijk oog in oog komt te staan met deze prachtige dieren en tussendoor kan genieten van één van de mooiste kustlandschappen ter wereld. Vóór we vanavond aan tafel gaan, kunnen we onze beenspieren zalig laten verwennen in het thermale kuuroord van Hanmer Springs. We ronden de dag af met een heerlijk avondmaal in een locaal restaurant en nemen dan onze intrek in ons gezellifg aangekleed luxe motel.

Dag 7 HANMER SPRINGS - BANKS PENINSULA (O)
Via een schitterende binnenlandroute en zalig kronkelende wegen bereiken we Canterbury. De uitgestrekte weilanden met ontelbare schapen maken nu stilaan plaats voor Nieuw-Zeelands jongste wijngebied: Waipara. In Chritschurch, de hoofdplaats van het Zuidereiland, bezoeken we een boeiend interactief museum waar u alles te weten komt over de unieke fauna en flora van Antarctica. Als bijkomende attractie kan u er van dichtbij kennis maken met blauwe pinguïns. Na ons bezoek ruilen we de stadsdrukte snel in voor de fotografische landschappen van Banks Peninsula. We nestelen ons hier voor twee dagen in een historische homestead die als uitvalsbasis zal dienen om de vele schoonheden van dit schiereiland te voet en met de boot te verkennen.
Dag 8  BANKS PENINSULA (O)
Banks Peninsula is één van de vele verborgen natuurparels die we op deze natuurreis aandoen. Op het cruisepubliek na hebben nog maar weinig toeristen de natuurpracht van dit schiereiland weten te ontdekken. Uitzondering hierop waren de Fransen die hier ooit hun koloniale verovering van Nieuw-Zeeland begonnen maar helaas even na de Britten aankwamen en daardoor Nouvelle Zélande moesten inruilen voor New Zealand. Desondanks zijn er nog tal van verwijzingen naar het Franse kolonisme met o.a. Franse straatnamen en een Zuidfrans sfeertje dat uitnodigt om te kuieren langs het water en de vele gezellige winkeltjes en cafés. We laten er u kennis maken met één van Nieuw-Zeelands bekendse kunstenaars (*) waarna u kan deelnemen aan een prachtige minicruise (*). Dé gelegenheid om kennis te maken met de wereldberoemde locals: de speelse Hector dolfijnen die tot de zeldzaamste ter wereld behoren. Wie het wenst krijgt zelfs de kans om met de dieren te zwemmen en een onvergetelijke vakantieherinnering mee naar huis te nemen. Dineren doen we in één van de vele gezellige restaurantjes bij het water met een mooi zicht op de ondergaande zon.  verwennerij.
Dag 9  BANKS PENINSULA - MOUNT HUTT RANGE (O)
Bestemming voor vandaag is de Mount Hutt Range met als spraakmakers Lake Coleridge en de imposante Rakaia kloof. Al wandelend verkennen we een privé farm die ons door een bijzondere canyon neemt die door vulkanische activiteit is ontstaan. Dit resulteerde in een bijzondere begroeiing met een diversiteit aan bossen ideaal om te genieten van de vele vogelgeluiden. Naast watervallen, grotten en speciale rotsformaties worden we op het ‘hoogtepunt’ van de wandeling getracteerd op een schitterend panoramisch zicht op de Canterbury Plains. Overnachten doen we vanavond in stijl op een uniek gelegen farm, genesteld tegen de heuvelruggen van de Southern Alps. Het gebouw ademt de stijl en grandeur uit van een landhuis waarbij we de komende twee dagen zelf instaan voor ons ontbijt en avondeten. 
Dag 10  MOUNT HUTT RANGE (O L)
Liefhebbers van een authentieke Nieuw-Zeeland ervaring kunnen samen met een locale farmer deelnemen aan een 4x4 high country farm station tour (*) waarbij u op spectaculaire wijze de meest afgelegen plekjes rond Lake Coleridge bereikt. En dat zonder enige fysieke inspanning... U doorkruist rivieren en rijdt via authentieke farmtreks naar de meest idyllische plekjes. Wil u de werking van een Nieuw-Zeelandse high country station (*) van dichtbij beleven dan kunnen we u ‘droppen’ bij een locale sheep farmer waar u wordt ingewijd in het hoeden en scheren van meer dan 7.000 schapen. Een uitgesproken gelegenheid om het dagelijks leven en werk van een Nieuw-Zeelandse farmersfamilie van dichtbij te volgen.
Na de lunch ruilen we het farmersleven in voor een idyllische bergtopwandeling. Het is een flinke kuitenbijter maar weet dat u beloond wordt met één van de allermooiste verzichten van Canterbury. Vooral in het late voorjaar is het uitzicht magisch met de nog besneeuwde bergtoppen en prachtige gletsjerkleuren. Met andere woorden de inspanning meer dan waard. De wandeling wordt door ons beiden begeleid waardoor u zelf kan beslissen of u opteert voor een rustiger panoramawandeling of een inspannende trek naar de absolute top.  
   
Dag 11  MOUNT HUTT RANGE - LAKE TEKAPO (O)
Onze eerste halte van de dag is bij een bijzondere rivierkloof waarvan de oevers haast betoverend gekleurd zijn in vele nuances van geel afkomstig van de bloeiende brem en gaspeldoorn. Met deze eerste fotostop is de toon meteen gezet. Eens op het hoogplateau van Tekapo maakt het Nieuw-Zeelands groen plaats voor een dor woestijnlandschap en tussock grassen. Gelukkig zorgde een Britse dame jaren terug voor een kleurige toets aan het landschap door het zaaien van lupines in haar tuin. De zaden verspreidden zich langs de randen van de wegen en de oevers van rivieren en meren en zorgen nu elk voorjaar voor een kleurrijk spektakel dat menig fotografisch hart sneller zal doen slaan. Apotheose van deze schoonheid vinden we bij Lake Tekapo waar we voor het eerst zicht krijgen op de besneeuwde toppen van het Mt Cook National Park. Tekapo betekent in Maori letterlijk 'plaats waar u uw slaapmat neerlegt'. Een gebruik die we gaan volgen, zij het in een lichtjes aangepaste luxe uitvoering in het plaatselijke Resort dat overigens slechts een paar voetstappen is verwijderd van dit majestueuze meer. Na de middag kan u op eigen houtje de oevers van het meer verkennen, het beroemde oeverkerkje bewonderen of een kortere wandeling maken in de buurt van het Resort. Voor de echte wandelliefhebber voorzien we een begeleide panoramische wandeling naar één van de bergtoppen in de omgeving met betoverend uitzicht op het meer en de bergtoppen van de Southern Alps. De lucht is hier niet alleen één van de zuiverste ter wereld, het dorpje Tekapo is ook wereldbekend als één van de beste plaatsen ter wereld om sterren te observeren. Wie hiervoor interesse koestert, mag de begeleide excursie naar het sterren observatorium dan ook niet missen! Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de sterrenhemel van het Zuidelijk Halfrond en het beroemde Southern Cross te ontdekken. 
Dag 12  LAKE TEKAPO - MT COOK NATIONAL PARK (O D)
In het fotogenieke voorjaar vormt het Mount Cook National Park een ware droomomgeving voor natuurliefhebbers en landschapsfotografen. We trekken in het programma dan ook voldoende tijd uit om deze wondere omgeving van sneeuw en ijs zowel te voet als met de heli te verkennen. Op weg naar het National Park heeft u de gelegenheid om een onvergetelijke helirondvlucht (*) boven de Southern Alps in te lassen al dan niet gecombineerd met een spectaculaire gletsjerwandeling in het Mt Cook National Park. Wie opteert om de voetjes aan de grond te houden, kan met de reisleiding een schitterende bergwandeling maken in de gletsjervallei van Mount Cook. Onderweg genieten we van prachtige verzichten op de hoogste bergtop van het land en bewonderen de zeldzame flora en fauna zoals de Mount Cook lelie, de kea bergpapegaai en de Nieuw-Zeelandse valk. Het bed is vanavond voor ons opgemaakt in een luxueus ingericht motel in het hart van het National Park. Voor het diner stellen we twee verschillende opties voor gaande van eenvoudige maaltijd in het Mountaineers Café tot een uitgebreid avondbuffet in een panoramarestaurant. 
Dag 13  MT COOK NATIONAL PARK - QUEENSTOWN (O)
De terugrit via het oogverblindende Lake Pukaki is nog maar het begin van een reisdag vol natuurschoon en contrasten. Onderweg houden we halt bij een speciale natuurattractie onder de vorm van een uitzonderlijke rotsformatie die tot een fotografisch plaatje wordt ingekleurd met duizenden kleurrijke lupines. Voor de middaglunch houden we halt bij een locale wijngaard en zalmkwekerij. Niets smaakt beter dan een zelf gevangen zalm die we ter plaatse kunnen laten roken en bedwelmen met een glaasje heerlijke huiswijn. Hoe we nadien de Lindis Pass overtrekken laten we in het midden… Bij het oversteken van de pas maken de kleurrijke lupines plots plaats voor duizenden graspollen die alles omtoveren in een monotoom maar oh zo fotogeniek landschap. Eindbestemming voor vanavond is het beroemde Queenstown, beter bekend als de avonturenhoofdstad van het Zuidelijk halfrond. De karakteristieke Nieuw-Zeelandse stilte dient hier dan ook even plaats te ruimen voor de gezellige stadsdrukte van Queenstown waar we een avondje kunnen shoppen, een terrasje doen of een stapje in de wereld zetten… Om de avond in schoonheid af te sluiten kozen we voor een gezellig verblijf in een Bed & Breakfast waar we haast letterlijk in de watten worden gelegd met een gastvrij onthaal en de dag nadien heerlijk kunnen ontwaken met een bijzonder verzorgd ontbijt. 
Dag 14  QUEENSTOWN (O)
Geen enkel avontuur in deze stad is onmogelijk... Adrenaline freaks beleven hier dan ook een hoogdag met activiteiten als wildwater rafting, bungee jumping of skydiving. Avonturiers kunnen deze ochtend vroeg uit de veren springen om vanuit een luchtballon de fantastische bergomgeving van Queenstown te bewonderen. Ze worden nadien voor hun ochtend inspanning beloond met een diploma en heerlijk champagne ontbijt. Wie het wat bescheidener wil houden, raden we een tochtje met de kabelbaan aan naar het panoramapunt boven de stad. Ook wandelliefhebbers wachten mooie uitdagingen... Voor hen twee schitterende wandelopties: een individuele wandeling naar Queenstown’s beroemdste uitzichtpunt of een inspannende begeleide wandeltocht naar een adembenemend bergpanorama dat door kenners als mooiste van het Zuidereiland wordt beschouwd. Na al dit adrenaline geweld zoeken we ’s avonds de rust op van een gezellig restaurantje of nemen deel aan een bootcruise op Lake Wakatipu met buffetdiner en romantische muzikale omlijsting. Overnachting in onze gezellige Bed & Breakfast. 
Dag 15  QUEENSTOWN - FIORDLAND NATIONAL PARK (O)
De komende dagen verdient Fiordland als grootste nationaal park van Nieuw-Zeeland al onze aandacht. We verblijven hier drie dagen waarbij we de fjorden niet alleen per boot verkennen maar ook beroemde great walks als de Routeburn en Keppler track bewandelen. Deze laatste is vandaag aan de beurt waarbij u de keuze heeft tussen een vrij vlakke genotswandeling of een meer inspannende klim naar een hoog gelegen panoramapunt boven Lake Manapouri. Ook een verkenning van het prachtige fjordengebied van Doubtful Sound behoort tot de mogelijkheden. Eindbestemming voor vanavond is het gezellige plaatsje Te Anau. Ter inleiding van ons bezoek aan Milford Sound genieten we van een adembenemende audiovisuele presentatie van het Nationale Park, dat bekend staat als ‘Shadowland’ omwille van z'n spectaculaire fjordenlandschap vol lichtspelingen en contasten. Vanavond nemen we onze intrek in een historisch kloosterpand dat bonst van de sfeer en gezelligheid en ons hopelijk morgen naar 'hogere sferen' brengt bij ons bezoek aan Milford en de gelijknamige Sound. 
Dag 16  FIORDLAND NATIONAL PARK (O L)
Er wacht ons vandaag een nieuw hoogtepunt op deze rondreis, met name Milford Road, beter bekend als Nieuw-Zeelands mooiste bergweg. Volgens onze vrienden van Lonely Planet zelfs één van de spectaculairste bergwegen ter wereld… We volgen de impossante bergroute tot in Milford met ontelbare watervallen, bergrivieren, spiegelmeren en gletsjers. Onderweg lassen we heel wat fotostops in en laten ons meermaals onderdompelen in de sprookjesachtige sfeer van het Park. Vóór we onze knapzak kunnen aanspreken, wacht ons nog een sportieve uitdaging waarbij we de bekende Routeburn Track bewandelen. Boven bij de top wacht ons een waar sprookjeslandschap van mossen en zeldzame planten en wie weet een ‘one million dollar view’… Vogelliefhebbers krijgen vandaag ook de gelegenheid om kea & kaka papegaaien in de vrije natuur te observeren.
Eens de mysterieuze Hommer tunnel door, wacht ons een schok van schoonheid bij het aanschouwen van de honderden watervallen en de imposante Mitre Peak bij Milford Sound. Wie het wenst kan een boottocht ondernemen op de fjord of zelfs opteren voor een echte Sound of Silence ervaring tijdens een dag- en nachtcruise op Nieuw-Zeelands mooiste fjord.
Dag 17  FIORDLAND NATIONAL PARK - SOUTHLAND (O)
We rijden vandaag richting Southland, Nieuw-Zeelands zuidelijkste provincie. We staan onderweg uitgebreid stil bij de schoonheid van deze provincie en lassen meerdere, korte fotostops in. Ons vieruurtje nuttigen we in een authentiek museum cafeetje waar de bejaarde eigenares ons verrast met een stepdance nummertje… Overnachten doen we in een mooi hotelcomplex, even buiten Invercargill, de meest zuidelijk gelegen stad van Nieuw-Zeeland. 
Dag 18  SOUTHLAND - THE CATLINS NATURE RESERVE (O)
Vandaag beginnen we onze ontdekkingsreis door het Catlins Conservation Park. Dit prachtige natuurgebied wordt gelukkig nog door weinig toeristen bezocht wat ons toelaat de streek in z'n authentieke rust en schoonheid te bewonderen. De ruige kustgebieden worden afgewisseld met lieflijk glooiende weilanden vol 'woolies'. Achter haast elke heuvel schuilt dan ook een prachtig natuurgebied of idyllisch zandstrand. Een waar paradijs voor birdwatchers en beachfans! Aan fotostops en wildlife observaties vandaag dus geen gebrek waarbij we o.a. zeeleeuwen, pelsrobben, dolfijnen en pinguïns hopen te ontmoeten. We laten ons uitwaaien in de vele baaien en snuiven even later de alternatieve sfeer op bij een excentrieke 'local artist'. Na een laatste ommetje door het regenwoud op zoek naar goed verscholen watervallen, krijgen we de vuurtoren van Nugget Point in zicht. Een postkaartprentje dat aan onze collectie niet mag ontbreken! Logeren doen we vandaag in drie gezellige B&B’s aan de kust waar we kunnen proeven van de wereldbekende Kiwi gastvrijheid. 
Dag 19  THE CATLINS NATURE RESERVE - DUNEDIN (O)
Wie vóór dag en dauw uit de veren wil, kan het ochtenritueel van de plaatselijke kolonie geeloog pinguïns vanuit een schuilhut observeren. Daarna snel even opwarmen, een stevig ontbijt achter de kiezen en 'Up to Dunedin", de universiteitsstad van het land. Na dagen van rust en stilte vormt het bruisende stadsleven van Dunedin een schril contrast. Maar de charmes van de stad weten ons al snel te bekoren: de geur van hop (Speights brouwerij) en chocolade (Cadbury) voor de fijnproevers, een waaier aan historische gebouwen voor de liefhebbers van stedelijke architectuur. Elk toeristenhart gaat hier dus even sneller kloppen... Zeker wanneer u op het Otago schiereiland bent aangekomen voor een uitzonderlijke wildlife-ervaring. Dé gelegenheid bij uitstek om pinguïns voor uw voeten te zien voorbijwandelen of de majestueuze koningsalbatros op z'n nest te bespieden. Met andere woorden: een hoogdag voor wildlife fotografen! Na zonsondergang keren we terug naar het centrum en kruipen moe maar voldaan onder de wol in de luxueuze kamers van ons motel. 
Dag 20  DUNEDIN - MOUNT ASPRING NATIONAL PARK (O)
Een rijker contrast aan landschapsvormen is haast niet te vinden. We verlaten het dorre en wijdse landschap van Central Otago en begeven ons langs rijkbevloeide fruit- en wijngaarden naar het Nieuw-Zeelandse merengebied. De verlaten goudmijnstadjes herinneren aan een rijk verleden van de streek waarbij de Arrow- en Shotover rivier ooit omschreven werden als de rijkste goudrivieren ter wereld. In de namiddag kan u een gezellige goudmijnstadje verkennen, aan goldpanning doen, lekker shoppen of een terrasje meepikken. Wie meer actie en avontuur wenst in te bouwen, kan een bungy jump wagen vanaf de historische Kawarau Bridge waar de bungy sport ooit werd uitgevonden door een Nieuw-Zeelands- en Nederlands vriendenpaar. Vanop de top van Nieuw-Zeelands hoogste bergpas werpen we een laatste blik op The Remarkables, de speciale bergketen die Queenstown en Lake Wakatipu als het ware gevangen houdt. In één lange afdaling rijden we het gezellige stadje Wanaka binnen, de toegangspoort tot het Mount Aspiring National Park. Hier zullen we twee nachten verblijven in een bijzonder sfeervolle lodge op een paar voetstappen van het gelijknamige meer.  
Dag 21 MOUNT ASPIRING NATIONAL PARK (O)
Dit Nationale Park is een waar wandelparadijs en een extra verblijfsdag dus meer dan waard! Vandaag heeft u de keuze uit maar liefst vier activiteiten. Twee van deze activiteiten zijn prachtige maar vrij inspannende bergwandelingen naar indrukwekkende uitzichtpunten over Lake Wanaka, Lake Hawea en Mount Aspiring. Beide wandelingen worden door onze reisbegeleiders begeleid. Opteert u voor een minder inspannend programma dan geven we u graag een paar leuke suggesties mee voor een individueel wandelprogramma of organiseren uw deelname aan een locaal begeleide fly-cruise-walk excursie in het National Park. Deze laatste optie laat u toe het National Park zowel van op het water (jetboot), uit de lucht (scenic flight) als vanop de grond (korte tot middenlange wandeling) te bewonderen. Wat u ook kiest, we garanderen u een onvergetelijke natuurdag temidden van een inposante bergwereld waarbij Mount Aspiring, beter bekend als de Matterhorn van Nieuw-Zeeland, als letterlijke blikvanger aan de horizon verschijnt. Zonder twijfel is dit de panoramische hoogdag van onze rondreis en een waar eldorado voor landschapsfotografen! Gelukkig worden onze hongerige magen ‘s avonds welgevuld in één van de vele gezellige eetgelegenheden bij het meer waarna we ons warme nest opzoeken in onze gezellig ingerichte lodge voor een welverdiende rust. Overnachting in luxe appartement of lodge.
Dag 22 MOUNT ASPIRING NATIONAL PARK - WESTLAND NATIONAL PARK (O)
Via de Watervallenweg en de Haast Pass begeven we ons naar het hart van het Mount Aspiring National Park. De bomen zijn hier majestueus mooi met bloeiende rata's en torenhoge kahikatea's. Onderweg maken we talrijke fotostops en korte wandelingen om de indrukwekkende bomenpracht in ons op te nemen. Afhankelijk van de groepsvoorkeur wordt het vandaag een uitgesproken wandeldag of een gecombineerde wandel-avontuur dag waarbij we een avontuurlijke jetboottocht kunnen inlassen naar een van de meest geȉsoleerde plaatsen ter wereld.  Niet voor niets werd de jetboot in Nieuw-Zeeland uitgevonden en laat hij ons toe in heel ondiep water te varen tot op de meest idyllische plekjes in de Nationale Parken. Een heel bijzondere natuurervaring. SH6 leidt ons nadien verder langs de Westkust waarbij we op ons pad heel wat onstuimige gletsjerrivieren kruisen. Uit het niets verschijnt plots een uit het bos gehouwen dorpje:  Fox Glacier Village, onze overnachtingsplaats voor vanavond. Hier worden we met de gebruikelijke Kiwi gastvrijheid in ons logies ontvangen waarbij onze gastvrouw elke kans te baat neemt om ons heerlijk te verwennen, van zelfgebakken taart tot privaat spabad… ‘Weather permitting’ maken we vóór het avondeten nog een sfeerwandeling naar het 'One Million Dollar Viewpoint' waar de hoogste bergtoppen van Nieuw-Zeeland reflecteren in een majestueus meer. Overnachting in berglodge.
Dag 23 WESTLAND NATIONAL PARK - PAPAROA NATIONAL PARK (O)
Het Westland National Park is beroemd om z’n twee gletsjergebieden, Fox Glacier en Franz Josef. De gletsjers hier zijn overigens heel speciaal. Ze starten hun leven hoog in de Southern Alps en eindigen in tropisch regenwoud bij de kust. Tijdens onze ochtendwandeling in het National Park kunnen we deze bijzondere wereld ervaren. Pas in de buurt van Hokitika kunnen we ons vrijmaken van de kilometerslange bossen en is er eindelijk een spoor van menselijk leven. Souvenirjagers krijgen hier de kans om zich even te laten gaan…Het stadje is immers bekend omwille van de diversiteit aan artisanale producten met als topper ‘pounamu’ beter bekend als Nieuw-Zeelandse jade. U krijgt de gelegenheid een atelier te bezoeken waar u jadekervers aan het werk kan zien. Nadien rijden we verder noordwaarts tot in het Paparoa National Park. De nikaupalmenbossen en uitgeslepen riviervalleien geven het Park een unieke, haast surrealistische sfeer. Liefhebbers van romantiek of spectaculaire landschapsfotografie kunnen we een kustwandeling bij zonsondergang ten stelligste aanbevelen. Vanavond wacht u een authentieke Kiwistyle overnachting en beleven we vakantie zoals de Nieuw-Zeelanders het zelf het liefste beleven, met name in oergezellige ‘baches’ (vakantiehuisjes) temidden van de natuur. Inslapen kan u vannacht met open venster met het ruisen van de nikaupalmen en de Tasman Zee als wiegeliedje…
Dag 24 PAPAROA NATIONAL PARK - WESTCOAST (O)
Bent u vroeg gewekt door de vele vogelgeluiden en de luidruchtige weka’s, maak er dan dankbaar gebruik van om het nabijgelegen strand te verkennen en de blauwe pinguȉns te ontmoeten die zich voor dag en dauw klaarmaken voor hun dagelijkse visuitstap op zee. Het ontbijt heeft u vanochtend zelf in handen (ook dit is Kiwi style holiday…) waarna we één van de bijzonderste natuurfenomenen van Nieuw-Zeeland gaan bewonderen: de Pancake Rocks. Deze spectaculaire rotsformatie bevindt zich in het Paparoa National Park en is een fotogeniek plekje waar de zee, de wind en de kalksteen een uniek landschap hebben doen ontstaan. Daarbij fungeren de duizenden wuivende nikaupalmen als een feeeriek achtergronddecor. Nadien is het hoogtijd om 'letterlijk' Down-Under te gaan voor onze soft-adventure rafting in de feërieke glimwormengrotten van het National Park. Een onvergetelijke reiservaring en zonder twijfel één van de topexcursies van deze Down Under vakantie! Na een warme douche en een frisse pint, zetten we onze tocht verder langs de Westkust. Voor de verplaatsing naar het locale restaurant heeft u vanavond twee opties: een ‘luilekkere’ transfer met onze minibus of een mooie ‘appetijt’ wandeling langs de stranden van de Westkust. Onder de wol kruipen we in een gezellig motel op wandelafstand van de Tasman Sea.
Dag 25 WESTCOAST - GOLDEN BAY (O)
We doorkruisen vandaag de Top of the South van west naar oost en reizen langs drie nationale parken: het Kahurangi NP, het Nelson Lakes NP en het Abel Tasman NP. Na de middag bereiken we de top van Takaka Hill. De bergtop, ook wel bekend als Marble Mountain, diende meermaals als decor voor Peter Jackson’s beroemde films omwille van het bijzondere karstlandschap. Vanaf de top krijgen we ook zicht op onze eindbestemming van deze reis, het prachtige Golden Bay. Met unieke natuurfenomenen als Farewell Spit (grootste zandduin ter wereld) en Pupu Springs (helderste zoetwater ter wereld) is dit een stukje paradijs op aarde. Doe daar nog eens 40km prachtige zandstranden bovenop en u beseft meteen dat dit de gedroomde bestemming is voor onze ontdekkingsreis door Nieuw-Zeeland. We nestelen ons voor drie nachten in het Nieuw-Zeeland Huis in Pohara waar onze reisleiders 14 jaar terug hun eigen stukje van dit paradijs vonden en dit omtoverden tot een sfeervolle lodge vol Vlaamse gastvrijheid. De komende dagen wordt u dan ook heerlijk verwend met panoramische uitzichten over Golden Bay en het Millenium natuurreservaat. Hierbij is aan alles gedacht om uzelf zalig te (laten) verwennen… Van masseuse tot outdoor spa en verwarmd zwembad… Genieten maar!
Dag 26 GOLDEN BAY (O)
Na een oerdegelijk Vlaams ontbijt, zetten we koers richting Farewell Spit, de grootste natuurlijke zandtong ter wereld. Een gedroomd gebied voor spectaculaire duinwandelingen en het observeren van duizenden zeevogels waaronder de godwit, de wereldrecordhouder inzake non-stop vluchten. Goed verscholen ligt hier ook één van de mooiste stranden ter wereld waar we verrast worden door speelse pelsrobben puppies. Eindigen doen we, net als de locals, in het bush café van de Bay waar we ons tegoed doen aan Golden Bay specialiteiten als groenlip mosselen en sint-jacobsvruchten. Die kunnen we na een dag vol activiteit vlotjes doorspoelen met een Nieuw-Zeelands wijntje of een biobiertje dat hier ten huize wordt gebrouwen. Op terugweg naar onze lodge houden we nog even halt op een donker plekje dat nog volledig vrij is van lichtvervuiling en dus  ideaal gelegen om een blik naar boven te werpen waarbij we het beroemde Southern Cross aan de sterrenhemel trachten te ontdekken.
Dag 27 ABEL TASMAN NATIONAL PARK (O L D)
Om de allermooiste kustgebieden van het land te kunnen bewonderen, heeft u even geduld moeten uitoefenen… maar vandaag is het zover... en bezoekt u de wereldbekende goudgele stranden van het Abel Tasman National Park. Door heel wat natuur- en wandelliefhebbers overigens aangestipt als het mooiste natuurpark van het land… Dat wil dus wat zeggen…  We verkennen het meest afgelegen stukje van het Park dat nog aan het toerisme is ontsnapt en z’n volle rust en authenticiteit heeft weten te bewaren.  En alsof dat nog niet genoeg is, sleept het Park haast jaarlijks de titel in de wacht als zonnigste regio van het land. Met wat geluk pikken we een paar van die 3.500 zonne-uren mee en zien we elk zandstrand omgetoverd in een waar tropisch paradijsje met azuurblauwe lagunes en vuurrode ratabomen. Wandelliefhebbers kunnen met Filip op stap om de beroemde Abel Coastal Track te belopen. Anderen kunnen alle moois van dit natuurpark in één alles omvattende excursie gieten met een scenic flight, bootcruise en wandelnamiddag naar de meest idyllische baaitjes van het Nationale Park.
Dag 28 GOLDEN BAY - NELSON - WELLINGTON (O)
Deze voormiddag kan u vrij genieten van alle natuurschoon die onze lodge omgeeft of luilekker genieten bij de spa of het zwembad. Liefhebbers van soft adventure kunnen bij onze vrienden Toni & Liz terecht voor een paar uurtjes zeekajakken langs de mooie kusten van Golden Bay. Daarbij houden pelsrobben, pijlstaartroggen en zelfs dolfijnen u gezelschap voor uw laatste voormiddag op het Zuidereiland. Na de middag pakken we onze koffers en nemen met een panoramische rit over Takaka Hill (Chetwood Forest in The Hobbit film) afscheid van Golden Bay. Vanaf Nelson Airport nemen we een korte binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Wellington, waar onze verkenning van het Noordereiland begint. ’s Avonds verekennen we de gezellige buurten van de hoofdstad en nemen onze intrek in een modern en centraal gelegen hotel met zicht op de haven en het wereldberoemde Te Papa Museum.
Dag 29 WELLINGTON - HAWKES BAY (O)
We nemen een vroege start om u toe te laten om de hoofdstad van Nieuw-Zeeland nader te verkennen.  Museumliefhebbers zullen ongetwijfeld niet weg te slaan zijn uit het beroemde Te Papa National Museum. Hier komt u op een aantrekkelijke audio-visuele manier haast alles te weten over het land en zijn bewoners. Stadsmussen kunnen dan weer de binnenstad verkennen met Lambton Quay (langste winkelstraat van Nieuw-Zeeland), de Beehive (regeringswijk), Cuba Street (uitgaanswijk) en Glass City (zakendistrict). Of neem de beroemde Cable Car naar de Botanical Gardens met  panoramisch uitzicht over de stad. Eén zaak is zeker, plaats van afspraak na al onze stads- en museumbelevenissen wordt zonder twijfel het ‘Leuven Café’, beter bekend als het Belgian Beer Café van de stad. Een perfecte plaats om onze verrassende ontdekkingen in de hoofdstad met elkaar te delen en deze door te spoelen met een vers getapte Leffe of Hoegaarden…  In de namiddag nemen we een binnenlandse vlucht naar Hawkes Bay. De komende twee dagen nemen we onze intrek in onze beachfront suites waarin we heerlijk kunnen relaxen en bubbelen met zicht op de Stille Oceaan.
Dag 30 HAWKES BAY (O)
Wie interesse toont in het historische verleden van de stad en de bijzondere architectuur, kan deelnemen aan een begeleide art-deco walk door het centrum. Museumliefhebbers kunnen dan weer een kijkje nemen in het Hawkes Bay Museum of vervaarlijke pijlstaartroggen of haaien gaan bewonderen in het modernste aquarium van het land. Is fietsen uw ding, dan kan u Nieuw-Zeelands enige Art Deco stad met de tweewieler verkennen en een tochtje maken langs het nieuwste fietsnetwerk dat u tot in het hart van het Hawke’s Bay wijngebied brengt. Hoogtepunt van de dag wordt zonder meer onze fotosafari naar de jan-van-genten kolonie bij Cape Kidnappers. Dit is een onvergetelijke birdwatchers locatie omwille van z’n unieke ligging op het vasteland. Nergens ter wereld kan u de bijzondere zeevogels van zo dichtbij bewonderen en fotograferen. Als afsluiter van deze prachtige vakantiedag, kan u deelnemen aan een gastronomisch diner in Hawkes Bay's oudste wijnkasteel of zelf één van de vele gezellige eetgelegenheden uitproberen langs de beroemde Marine Parade.
Dag 31 HAWKES BAY - TONGARIRO NATIONAL PARK (O)
Op weg naar het centrale gedeelte van het Noordereiland, opteren we voor een ‘off the beaten track’ route met ontelbare schapenweiden en een schitterend groen heuvellandschap. Langs de befaamde Desert Road krijgen we een eerste blik op de vulkaankegels van het Tongariro National Park. Hier ruilen we de warme kuststroook van Hawkes Bay definitief in voor de koelere temperaturen van dit vulkanisch hoogplateau. De komende twee dagen maken we ons bed op in het ‘sprookjeskasteel’ van het National Park, van waaruit we prachtige wandelingen maken langs vulkaankraters en thermisch actieve gebieden.
Dag 32 TONGARIRO NATIONAL PARK (O)
Vandaag trekken we een volle dag uit voor de verkenning van het Tongariro National Park. Afhankelijk van uw wandelconditie kan u opteren voor een lichter of zwaarder programma.  Bij de ‘light’ versie opteren we voor twee kortere tochten die elk op hun manier een uniek facet van het Nationaal Park laten ontdekken. Houdt u van een sportieve uitdaging dan kunnen we u een begeleide dagtocht in het Park sterk aanbevelen. Absolute topper is hierbij de befaamde Tongariro Crossing die u langs drie actieve vulkanen brengt. Niet voor niets wordt deze wandeling aangestipt als een van de mooiste dagtochten ter wereld!
Dag 33 TONGARIRO NATIONAL PARK - ROTORUA (O)
De dag begint veelbelovend met een panoramische rit langs Lake Taupo, het grootste kratermeer ter wereld. De vele geothermische attracties met wereldfaam gelegen langs the Thermal Highway deden ons beslissen om hiervoor twee dagen uit te trekken in dit programma. Op ons eerste deel bezoeken we twee geothermische parken en wandelen meerdere uren tussen geisers en moddderpoelen waarbij we in het hart van onze aarde kunnen kijken. Overnachting in first class hotel aan de oever van Lake Rotorua.
Dag 34 WHIRINAKI FOREST - WHITE ISLAND (O)
Het aanbod aan boeiende activiteiten in Rotorua is haast niet te tellen. Liefhebbers van geothermische activiteit kunnen deelnemen aan een unieke dagexcursie naar een actief vulkaaneiland of opteren voor een verkenning van de nabijgelegen Tarawera vulkaan of de bijzondere wouden van het Whirinaki Forest. Wil u alles te weten komen over de boeiende Maori beschaving dan is een deelname aan een culturele avond met authentieke Hangi (aardoven maaltijd) beslist een aanrader.
Dag 35 ROTORUA - AUCKLAND - BRUSSEL (O)
Cultuurliefhebbers kunnen de Maori hoofdstad verkennen en een bezoek brengen aan Maori dorpen waar tradities van de authentieke bewoners van Nieuw-Zeeland nog in ere worden gehouden. Indien gewenst kan u uw laatste vakantiedag ook persoonlijk invullen en op eigen houtje de stad verkennen en de laatste souvenirs voor het thuisfront aanschaffen. Of geniet van een paar uurtjes heerlijk relaxen in het wereldberoemde Polynesian Spa Complex om zo ontspannen de terugreis naar België aan te vatten. Na een korte busrit of binnenlandse vlucht, bereikt u Auckland International Airport voor uw intercontinentale terugvlucht naar Brussel. Met heel wat heimwee neemt u afscheid waarna u mijmerened kan terugblikken op ontelbare schitterende vakantieherinneringen in dit stukje paradijs op aarde. Het einde van een onvergetelijk reisavontuur Down Under!
Dag 36 BRUSSEL (O)
Intercontinentale terugvlucht. Aankomst Brussel.
   
   

* = facultatieve excursie