Land of Silence

Geniet van de intense stilte

In dit landarrangement zitten op een relatief korte reistijd alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland vervat. Naast natuur is er ook aandacht voor Maori cultuur (Rotorua) en architectuur (Napier). De jetlag spoelt u weg aan de sneeuwwitte stranden van de Pacific waarna het geothermische wonderland van Rotorua en Taupo al uw aandacht opeist. Na de adembenemende vulkaanwandeling in Tongariro trekt u, in het gezelschap van tienduizenden schapen, richting Hawke’s Bay. De streek is bekend om z’n unieke jan-van-gentenkolonie, art-deco bouwstijl en bovenal om de ontelbare wijngaarden. Dankzij Air New Zealand stapt u in anderhalf uur het hart van een ander wijngebied binnen: dit van Marlborough op het Zuideiland. Neem een fles heerlijke Sauvignon Blanc onder de arm, stop even bij Nin’s Bin voor een maaltje verse kreeft en u bent één en al klaar voor Kaikoura, de Wildlife Capital of New Zealand. Hier kan u zwemmen met dolfijnen of deelnemen aan een wereldbekende walvisobservatie op zee. Via een schitterende binnenlandroute, rijdt u de Mc.Kenzie regio binnen met het beroemde huwelijkskerkje van Lake Tekapo en de bijzondere wereld van ijs en sneeuw van het Mt.Cook National Park. Tijd voor een heerlijke bergwandeling of een panoramische vlucht met gletsjerlanding op Nieuw-Zeelands hoogste berg. Na de fjorden en regenwouden van Fiordland leidt SH6 ons langs meren, gletsjers en beroemde rotsformaties tot bij de ‘Top of the South’. Hier sluit u de reis af met een 3-daags luxe verblijf in The Bay Lodge. U kan er relaxen bij de goudgele zandstranden of bijzondere natuurfenomenen bezoeken als Pupu Springs en Farewell Spit. The land of Silence, zoals u het alleen met het Nieuw-Zeeland Huis kan ervaren !

Reisinfo

VERTREKDATA
Dagelijks

HOOGTEPUNTEN

PRIJZEN
Om tegemoet te komen aan de individuele reiswensen van onze klanten, werkten we dit reisprogramma uit in drie verschillende comfortklassen:

Prijzen landarrangement “Land of Slilence”

De hoger vermelde prijzen zijn per persoon op basis van een 2-persoonskamer en berekend op basis van minimum twee reizigers. Reist u als single, vraag ons volledig vrijblijvend naar een prijsofferte op maat.

Bij grote evenementen of tijdens de Kerst- of Paasvakanties is het mogelijk dat een hoogseizoentoeslag van toepassing is. Al onze geadverteerde prijzen zijn onderhevig aan schommelingen in de wisselkoersen waardoor kleine prijsaanpassingen mogelijk zijn.

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

HUURWAGEN
In dit landarrangement is de autohuur inbegrepen. Onze wagens zijn van onberispelijke kwaliteit en nooit ouder dan 2 jaar, soms zelfs splinternieuw !  Het autotype is afhankelijk van de door u gekozen comfortklasse voor deze rondreis. Onderstaande tabel geeft een duidelijk overzicht van de autovoorzieningen per comfortklasse.
 

HUURWAGEN SILVER CLASS GOLD CLASS DIAMANT CLASS
Autotype
Voertuigcategorie CCAR ICAR FCAR
Model  Toyota Corolla Toyota Camry Toyota Aurion
Navigatiesysteem Optie
Eénrichtingstoeslag
Airport/Ferrytoeslag
Onbeperkte km
Verzekering Standaardverzekering Omniumverzekering Omniumverzekering
Eigen risico  NZ$ 2.990 NZ$ 0 NZ$ 0
Pechverhelping
Versnellingen Automaat Automaat Automaat
Inbegrepen ABS - Servo - Airco Radio/Cd speler ABS - Servo - Airco Radio/Cd speler ABS - Servo - Airco Radio/Cd speler
Kofferruimte

Indien uw landarrangement één of meer binnenlandse vluchten bevat, levert u de wagen in op de luchthaven net vóór u aan boord gaat van het vliegtuig. Na landing op uw nieuwe bestemming staat een nieuwe huurwagen voor u klaar op de luchthaven. 

LOGIES
Naast een goed uitgebouwd reisprogramma is het welslagen van een vakantie vaak te danken aan de hoogstaande kwaliteit en de selecte keuze van de overnachtingsplaatsen. Elk logies werd daarom door ons persoonlijk geïnspecteerd en geselecteerd op basis van criteria als ligging, gastvrijheid, comfort en hygiëne. U beschikt steeds over een eigen 2-persoonskamer met ensuite met uitzondering van de farmstays waar logies en sanitaire voorzieningen gemeenschappelijk zijn. Hieronder een overzicht van ons logies aanbod per comfortklasse.
 

LOGIES SILVER CLASS GOLD CLASS DIAMANT CLASS
Overnachtingen Motelstudio
Farmstay
Standaard B&B
Homestay
Appartement
Lodge
Luxe B&B
Cottage
Luxe Lodge
Resort
Boutique B&BLuxe
Cottage
Qualmark klasse *** **** ****(*)
Ontbijten Enkel B&B ontbijten
2p.kamer met ensuite

NZHUIS DIENSTENPAKKET
De meerwaarde van ons Reishuis uit zich vooral in de unieke dienstverlening naar onze klanten toe. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze diensten in functie van de gekozen comfortklasse.
 

DIENSTENPAKKET SILVER CLASS GOLD CLASS DIAMANT CLASS
Landendossier
Wegenkaarten
Droomreisroute
Reisbespreking Neen
Roadbook (Ned) Neen
Wandelkaarten Neen
Kiwi Road Atlas Neen Optie
Maatwerkreis Neen

BINNENLANDSE VLUCHTEN
In al onze landarrangementen zijn de binnenlandse vluchten in Economy Class standaard inbegrepen in de prijs van ons landarrangement. 

INLEVEREN HUURWAGEN
Alle voertuigen moeten worden teruggebracht op de afgesproken vestiging, op de afgesproken datum, en dit in propere toestand en zonder enige schade aan het voertuig of de eigendom van derden. U dient de wagen met een volle brandstoftank in te leveren. Het vullen van de tank bij de vestiging kost NZ$ 3 per liter brandstof plus een behandelingstoeslag van minimum NZ$ 25. Schade aan de uitrusting of verlies van bepaalde onderdelen dient steeds gemeld te worden en zal gecrediteerd worden in functie van de schade en het gekozen eigen risco.

BOETES EN BEKEURINGEN
De huurder is verantwoordelijk voor het betalen van alle boetes en bekeuringen die betrekking hebben op het gebruik van het voertuig door de huurder of voor boetes en bekeuringen die worden gegeven tijdens de huurperiode. Deze worden verhoogd met een administratieve toeslag van NZ$ 25 voor elke bekeuring of boete die door toedoen van de huurder bij de verhuurmaatschappij terecht komt. 

INTERCONTINENTALE VLUCHTEN
Alvorens uw landarrangement te reserveren is het noodzakelijk over een definitieve vluchtreservatie te beschikken. Wij adviseren u graag bij de keuze van uw vluchten en kunnen volledig vrijblijvend een vluchtvoorstel voor u uitwerken. Hou er evenwel rekening mee dat we ten vroegste 11 maand vóór uw vertrek een vluchtaanvraag kunnen indienen bij de betrokken luchtvaartmaatschappij.
Wie z’n vluchten liever zelf reserveert, kan dit landarrangement ook alleenstaand boeken. Mogen we vragen om uw persoonlijke voorkeur ter zake aan te stippen op ons info-aanvraag- of boekingsformulier.

EXCURSIES
Nieuw-Zeeland biedt de actieve reiziger een ruim aanbod aan uitstekende excursies die u toelaten het land op een verrassende en diepgaande manier te verkennen. Hierbij zorgen professioneel opgeleide gidsen voor een optimale veiligheid en begeleiding. Via de knop “Excursies” op deze reisfiche krijgt u een overzicht van de diverse excursiemogelijkheden bij dit landarrangement.
U kan deze uitstappen samen met uw camperhuur reserveren via ons online boekingsformulier. Hou er rekening mee dat voor heel wat van onze excursies een vroegtijdige reservatie (tot 4 maand op voorhand) noodzakelijk is.     

MAATWERK
We kunnen dit landarrangement aanpassen aan uw specifieke voorkeuren inzake reistijd en interesses. Op deze wijze ontstaat een echte maatwerkreis die 100% aan uw reiswensen voldoet. Gelieve hiervoor het info-aanvraag formulier op onze site volledig in te vullen en door te mailen. Deze service wordt overigens volledig gratis aangeboden aan onze Gold- & Diamant Class klanten. Het is belangrijk dat u ons volgende gegevens correct doorgeeft:

BAGAGE
Beperk uw bagage tussen de 15 en 20kg per persoon. Soepele reistassen zijn hierbij het handigst om op te bergen in de kofferruimte van uw huurwagen. Voorzie ook een handig dagrugzakje (20-30l) dat toelaat om een trui, regenjas, water en een snack op te bergen.
Verder is sportieve en informele kledij wenselijk. Goede stapschoenen zijn een must! Voor uitgebreid bagageadvies verwijzen we graag naar onze brochure ‘Reistips voor een Nieuw-Zeeland vakantie’ die integraal deel uitmaakt van ons NZHuis infopakket.
 
FYSIEKE CONDITIE
Iedereen met een normale fysieke conditie, ongeacht z’n leeftijd, kan deze rondreis ondernemen. Om volop de natuur te beleven doet u er goed aan diverse ontspannende natuurwandelingen in te lassen. De mooiste natuurparels van een land zijn immers zelden te zoeken langs de toeristische “snelwegen”. In de meer afgelegen gebieden ontdekt u het échte Nieuw-Zeeland waar de natuur en hun bewoners nog “authentiek” zijn. Wandelen is hierbij een uitstekend middel om uw verkenningstocht in te zetten.

REISBUDGET
Voedingswaren in Nieuw-Zeeland zijn doorsnee genomen even duur als in België, in landelijke gebieden zelfs een tikkeltje duurder. Restaurants zijn gemiddeld 20 tot 30% goedkoper. De benzineprijzen bedragen ongeveer de helft van de prijzen aan de pomp in België.

KLIMAAT
Het aantal zonne-uren is overal groter dan in België. Door de zuidelijke ligging zijn de jaargetijden precies tegenovergesteld aan die van het Noordelijk halfrond. De beste reisperiodes situeren zich van eind oktober tot eind december en van eind januari tot midden april. Wenst u tijdens de Belgische zomer (juli, augustus en september) naar Nieuw-Zeeland af te reizen, dan dient u rekening te houden met winterse wegen, lage temperaturen, vrij veel neerslag en bovenal korte dagen. Lente- en zomertemperaturen variëren gemiddeld tussen de 15 en 25°C.

GEZONDHEID
Er zijn in Nieuw-Zeeland geen giftige dieren of slangen. Geen enkele inenting is verplicht. Enkel een tetanus inenting kan nuttig zijn. De drie meest voorkomende gezondheidsprobleempjes zijn: jetlag, zonneverbranding en zandvlieg beten. Jetlag lost zichzelf op na een paar dagen aanpassing en voldoende rust. De beste bescherming tegen de sterke zonnestraling biedt zonnebrandolie met een factor 30 of meer. De zandvliegen van hun kant zijn het meest aanwezig op het Zuidereiland. Een locaal insectenwerend middel biedt hierbij voldoende bescherming. Het Nieuw-Zeeland Huis heeft echter geen medische bevoegdheid. Voor specifiek medisch advies neemt u daarom best contact op met uw huisarts of het Tropisch Instituut in Antwerpen. Telefoon: 03 247 64 02. Website: www.itg.be.  

REISDOCUMENTEN
Een internationaal paspoort met een geldigheidsduur van minstens 3 maand na terugkeer in België is voor deze rondreis vereist. Voor het besturen van een huurwagen dient u in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. Leeftijdslimiet: minimum 21 jaar. Voor vluchten via de Verenigde Staten is het noodzakelijk vooraf een reistoestemming aan te vragen. Meer informatie hieromtrent wordt u verstrekt  bij de reservatie van uw intercontinentale vluchten.

GELD
De munteenheid van Nieuw-Zeeland is New Zealand Dollar. De waarde van 1 NZ$ komt overeen met circa 0,64 Euro (januari 2016). In eetgelegenheden, supermarkten en hotels is het gebruik van kredietkaarten zoals Visa of Mastercard sterk ingeburgerd. Enkel in kleinere restaurants en kunstateliers kan het handig zijn om over cash geld te beschikken. In heel wat bankfilialen kan u met uw kredietkaart geld “uit de muur” halen.

STROOMVOORZIENING
Alle Europese apparatuur werkt ook op het stroomnet in Nieuw-Zeeland (230 V, 50 Hz). Driepolige platte verloopstekkers kan u aanschaffen op de internationale luchthavens in Nieuw-Zeeland, in supermarkten en apotheken. Wereldstekkers of stekkers aangekocht in het buitenland werken vaak minder betrouwbaar.

REIS- EN ANNULERINGSVERZEKERING
In de reissom is geen annuleringsverzekering of reisverzekering inbegrepen. Bij annulering binnen de 60 dagen vóór afreis kunnen de kosten hoog oplopen. Het afsluiten van een volledige reis- en annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen. U kan deze polis via onze reisorganisatie afsluiten of indien gewenst bij een maatschappij naar keuze.

REISDOCUMENTATIE
Onze brochure ‘Tips voor een Nieuw-Zeeland vakantie’ vormt de leidraad bij de voorbereiding van uw Nieuw-Zeeland vakantie. Hierin vindt u ontelbare nuttige tips en up-to-date reisinformatie i.v.m. uw vlucht, bagage en reisdocumenten alsook algemene tips voor uw verblijf ter plaatse. Bij ontvangst van uw voorschotbetaling wordt dit infopakket u via de post toegestuurd.

Daarnaast ontvangen onze Gold- en Diamant Class klanten klanten een uitgebreid (150-200blz) Nederlandstalig roadbook met hierin alle wetenswaardigheden, uitgestippelde wandelingen, detailkaarten, excursie- en restaurant suggesties. Dit deel van het infopakket wordt u samen met uw vouchers via de post toegestuurd na ontvangst van uw eindbetaling.  

PERSOONLIJKE REISBESPREKING
De voorbereiding en het ontwerp van uw rondreis verloopt in hoofdzaak via mail en telefoon. Om het maximum uit uw rondreis te halen is het evenwel belangrijk dat we ook persoonlijk met u kunnen kennis maken. Tijdens deze reisbespreking luisteren wij naar uw specifieke vakantiewensen en combineren deze met onze uitgebreide landenkennis ter plaatse. Hieruit ontstaat een uniek reisvoorstel dat 100% aan uw wensen tegemoet zal komen.

Elk jaar, van einde juni tot begin september, reizen we daarom richting België om onze klanten persoonlijk te ontmoeten in onze audio-visuele ruimte te Geraardsbergen. Een persoonlijke aanpak die vrij uniek is binnen de hedendaagse reiswereld maar naar onze mening onontbeerlijk voor de realisatie van een onvergetelijke Down Under reiservaring.

VRAAG EN ANTWOORD
Heeft u na het doornemen van deze infofiche nog onbeantwoorde vragen, raadpleeg dan in eerste instantie onze website rubriek “Vraag en Antwoord”. Hierin bundelden we heel wat nuttige reisinfo m.b.t. de voorbereiding van uw rondreis en de reservatie van uw intercontinentale vlucht. Informatie betreffende reis- en annuleringsverzekeringen vindt u op deze pagina. Heeft u verder nog specifieke vragen, klik dan hier voor het versturen van een e-mail naar ons Reishuis.

BOOK ONLINE
U doet er goed aan uw vluchten en landarrangement tijdig te reserveren. Dit garandeert u de meest voordelige vluchtprijzen alsook de allerbeste overnachtingsplaatsen. Stuur uw inschrijving door via het boekingssysteem op onze site. Na ontvangst van uw reservatie zullen wij via e-mail uw voorschotfactuur toesturen waarna u tien dagen de tijd heeft om uw betaling over te maken. Het voorschot voor dit landarrangement bedraagt 25% van de totale reissom. Het nog uitstaande saldo betaalt u acht weken vóór vertrek. Van zodra we uw eindbetaling ontvangen hebben, sturen we uw volledig reisinfopakket via de post toe. 

VOORDRACHTEN
Wenst u een eerste kennismaking met het land en onze reisorganisatie, dan kunnen we u één van onze boeiende reisvoorstellingen ten stelligste aanbevelen. Beelden zeggen immers veel meer dan woorden...

DATUM REISFICHE
© Golden Journeys Ltd. Laatste bijwerking: februari 2016

COPYRIGHT
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, scan of kopie zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van het Nieuw-Zeeland Huis.

NOTA
Kleine programmawijzigingen blijven mogelijk.

€ 2.958